Vragen of hulp nodig? Bel ons op 038 7739995

Veelgestelde vragen Fotobehang

 • Algemene vragen over fotobehang
 • Veel gestelde vragen over gepersonaliseerd fotobehang
 • Staat jouw vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan ons via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


  Veel gestelde vragen over fotobehang

  Van welk materiaal is het fotobehang van Muurmode gemaakt?
  Muurmode biedt zowel fotobehang van ´traditioneel papieren behangpapier´ als vlies fotobehang. Het normale fotobehang is geprint op behangpapier met uv bescherming en het bestaat uit delen om op de muur te plakken. Bij dit behang wordt de lijm aangebracht op het papier. Het vliesbehang is een sterker materiaal dat beter bestand is tegen vocht en dat ter zijner tijd weer eenvoudig in hele banen droog verwijderd kan worden. Bij vliesbehang wordt de lijm aangebracht op de muur waarna het behang in banen op de muur geplakt wordt.
  Is het mogelijk het fotobehang in andere maten te bestellen?
  De standaard modellen fotobehang kunnen eenvoudig korter geknipt of gesneden worden. Het standaard fotobehang kan niet in grotere maten geleverd worden aangezien de betreffende foto´s reeds maximaal benut zijn. Het fotobehang van vlieskwaliteit kan, indien de foto dit toelaat, wel in afwijkende maten besteld worden. Hiervoor kunnen bijkomende kosten gerekend worden. Voor concrete vragen kun je contact met ons opnemen.
  Hoe bevestig ik fotobehang op de muur?
  De wijze van opplakken hangt af van het soort behang. Let dus goed op welk soort fotobehang je hebt en lees de uitgebreide plakinstructies voor jouw soort behang (papieren fotobehang of vlies fotobehang).
  Kan fotobehang aan vocht blootgesteld worden?
  Het standaard fotobehang is vervaardigd van behangpapier en is derhalve niet bestand tegen vocht. Voor het schoonmaken kun je het beste een droge doek gebruiken. Het vliesfotobehang is resistenter en kan ook gebruikt worden in bijvoorbeeld een keuken of badkamer. Echter ook vliesfotobehang kan niet in een permanent vochtige ruimte geplaatst worden en het is af te raden vliesbehang direct met vocht (bijvoorbeeld douchewater) in aanraking te brengen. Je kunt vliesbehang extra beschermen door er bijvoorbeeld een transparante laklaag over aan te brengen.
  Op wat voor ondergrond kan fotobehang opgeplakt worden?
  In principe dient het fotobehang aangebracht te worden op gladde, droge, schone, voorbehandelde en gestucte muren. Op muren met een groffe structuur of met veel kalk is het aanbrengen van fotobehang af te raden omdat de structuur door het behang heen kan komen. Bestaat het vermoeden dat de ondergrond sterk zuigt dan trekt de behanglijm zeer sterk in de onbehandelde muur. Gebruik dan een grondlaag die de zuigkracht van de muur wegneemt. Als je fotobehang op een andere ondergrond dan een muur wilt plakken, bijvoorbeeld een mdf-plaat, kun je het beste eerst bij de speciaalzaak navragen welke speciale lijm je hiervoor dient te gebruiken. Geef hierbij ook goed aan welk soort fotobehang je wilt opplakken, aangezien de papieren en vlies fotobehangen andere lijm nodig hebben.
  Wat is de levertijd van fotobehang?
  Het standaard papieren fotobehang is over het algemeen direct uit voorraad leverbaar, waardoor de levertijd 1 a 2 dagen is. Het vliesbehang en het gepersonaliseerde fotobehang (van vlies) wordt meestal in zo´n 2 tot 4 werkdagen thuis bezorgd, aangezien dit speciaal voor jou geproduceerd wordt. Neem contact met ons op als je een spoedbestelling wenst te plaatsen.
  Is de genoemde prijs voor de standaardmodellen de totaalprijs voor alle delen, of is dit de prijs per deel?
  De prijzen per fotobehang zijn altijd voor het gehele behang, dus voor het genoemde aantal delen samen.
  Staat het logo van Muurmode ook op het fotobehang dat ik thuis krijg?
  Nee, het logo staat alleen op de foto's op onze website. Wij steken namelijk veel tijd en moeite in leuke foto's en willen dus graag voorkomen dat anderen onze foto's op andere websites gaan gebruiken.
  Welke behanglijm heb ik nodig voor het fotobehang?
  De behanglijm die je nodig hebt, hangt af van het soort behang. Bij de meeste modellen papieren fotobehang wordt standaard lijm meegeleverd. Mocht het behang geen lijm hebben of ben je op zoek naar meer lijm, dan adviseert Muurmode om Perfax Methyl blauw speciaal voor papieren fotobehang te gebruiken. Bij de vlies fotobehangen wordt niet standaard lijm meegeleverd, hiervoor adviseren we Bison behanglijm voor vliesbehang te gebruiken.
  Ik zie geen passende foto voor mijn muur in de standaard collectie. Is er nog meer keuze?
  Naast de standaard modellen papieren fotobehang en de collectie vlies fotobehangen, kan Muurmode ook een gepersonaliseerd fotobehang voor je maken. Dit wordt gedrukt op vlies behang. Je kunt hiervoor een eigen foto gebruiken of een kijkje nemen in de fotodatabase, waar je uit duizenden foto´s kunt kiezen.
  Kan ik mijn aangekochte fotobehang ruilen?
  Of je fotobehang kunt ruilen hangt af van het soort dat je gekocht hebt. De standaard papieren fotobehangen kunnen geretourneerd en geruild worden (mits ze zich in originele staat bevinden). Vlies fotobehangen die speciaal voor jou gefabriceerd worden (zoals gepersonaliseerde behangen van eigen foto´s of modellen in afwijkende maten) kunnen niet geretourneerd en geruild worden.
  Lees meer over het ruilen en retourneren in onze algemene voorwaarden.

  Veel gestelde vragen over gepersonaliseerd fotobehang

  Is het mogelijk een gepersonaliseerd fotobehang van een eigen foto te bestellen?
  Ja, Muurmode kan fotobehang fabriceren van een door jezelf aangeleverde kwaliteitsfoto. Je eigen foto wordt gedrukt op vliesbehang van hoge kwaliteit. Meer informatie vind je in de catagorie je eigen fotobehang.
  Wat is de prijs van gepersonaliseerd fotobehang?
  Voor gepersonaliseerd fotobehang van een eigen foto rekenen wij €30 per vierkante meter met een minimumprijs van 4 m2 (oftwel minimaal €120). Deze prijs is inclusief BTW en verzendkosten.
  Wat moet de kwaliteit zijn van de foto voor mijn eigen fotobehang?
  Voor een gepersonaliseerde behang is het aan te bevelen een foto aan te leveren van voldoende kwaliteit. Over het algemeen raden we aan om een foto te gebruiken van minimaal 800 pixels per meter fotobehang. Dit wil zeggen dat voor een fotobehang van 2 bij 4 meter de foto minimaal 1600 x 3200 pixels moet bevatten. Hoe beter de kwaliteit van de foto, hoe scherper het behang op de muur wordt. Met name als het fotobehang in een kleinere ruimte gehangen wordt, en er dus altijd van dichtbij naar gekeken wordt, is het raadzaam een hoge resolutie foto aan te leveren. Let bij het maken van een eigen foto op de instellingen van je camera, zodat deze op de hoogste resolutie ingesteld staat. Als je twijfelt over de kwaliteit van je eigen foto of hier vragen over hebt, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen en zullen wij je foto bekijken.
  Is er een minimum of maximum maat aan het maken van gepersonaliseerd fotobehang?
  Vlies fotobehang wordt geleverd op een rol in banen. De banen hebben de hoogte van de muur en je plakt ze in de breedte naast elkaar. Het kan zijn dat de laatste baan een witte strook heeft die je makkelijk kunt wegsnijden. Er is dus geen minimum of maximum maat voor het laten maken van gepersonaliseerd fotobehang.
  Er zijn echter wel een paar zaken om rekening mee te houden: de maximale maat hangt van de kwaliteit van de foto af (van het aantal pixels dat de foto bevat). En Muurmode rekent een minimumprijs van 4 m2, ook als het behang kleiner is.
  Hoe lever ik de foto aan als ik mijn eigen foto op behang wil?
  Je kunt ons jouw foto per email sturen naar info @ muurmode.nl (zonder de spaties ertussen, die staan er om spam te voorkomen). Als de foto meer dan 7 MB is dan kun je de foto sturen via de gratis website www.wetransfer.com om te voorkomen dat de email vast loopt.
  Mijn eigen foto is niet van voldoende kwaliteit en in de standaard collectie zie ik geen geschikte foto. Wat kan ik nu doen?
  Muurmode kan ook een gepersonaliseerd fotobehang voor je maken van een foto uit een beeldbank. Je kunt een kijkje nemen in de fotodatabase die je op onze website vindt, waar je zelf in een collectie met duizenden foto´s een geschikte afbeelding kunt zoeken.