Vragen of hulp nodig? Bel ons op 038 7739995

Fotobehang op maat

Fotobehang op maat is fotobehang dat exact in de maten van jouw muur wordt gemaakt. Het fotobehang vult in de breedte en hoogte een hele muur met een mooie levensgrote foto. Ook kun je ervoor kiezen om een gedeelte van de muur te behangen. Je geeft gewoon precies de maten aan die jij wenst voor het fotobehang en dan printen wij dit voor jou op maat. Het fotobehang op maat wordt geprint op vliesbehang in banen óf op Airtex, een professioneel naadloos behang.

Als je een behang op maat wilt laten maken kan dat van een eigen foto, door een foto uit een stock foto database te selecteren of door het kiezen van een vlies fotobehang uit onze collectie.

Fotobehang op maat: eigen foto op behang printen

Je kan gelijk online jouw eigen foto op behang bestellen. Voor het uitvergroten en printen van een eigen foto op behang is uiteraard een foto van goede kwaliteit nodig. Wij raden aan om een foto te selecteren die minimaal 800 pixels per meter heeft. Je kunt dit zelf bij de eigenschappen van de foto nagaan. Voordat het behang wordt geprint, controleren wij persoonlijk ook de foto om te beoordelen of deze geschikt is om af te drukken in de gewenste maat. Je kunt ons natuurlijk altijd vrijblijvend een mailtje sturen als je twijfels hebt of een foto geschikt is om af te drukken op behang.

Fotobehang op maat maken van een stock foto

Maak een eigen unieke muurdecoratie door fotobehang te laten maken van stockfoto´s. Heb je een specifiek idee in je hoofd van het beeld dat je wilt laten maken op het fotobehang? Maar kun je het op onze website niet vinden? Dan kan je in onze fotodatabase zoeken. Het is heel eenvoudig. Je typt een onderwerp in waar je een foto van zoekt en klikt op ´zoeken´. Je krijgt nu alle resultaten te zien en je kunt verder bladeren door de verschillende foto´s die voor jouw zoekfuntie tevoorschijn komen. Als je een foto hebt gevonden, klik je hierop en dan zie je hem in het voorbeeld kader. Vul dan de afmeting in die jij wenst voor het fotobehang op maat en je ziet gelijk een voorbeeld hoe de foto eruit komt te zien. Mogelijk moet je de uitsnede nog even bepalen en daarna kan je je bestelling plaatsen. Wij zorgen er vervolgens voor dat jouw fotobehang op maat geproduceerd wordt.

Vlies fotobehang op maat bestellen

Onze vlies fotobehang collectie is met zorg samengesteld en bestaat uit foto´s van hoge kwaliteit. De behangen bieden we in enkele standaard maten aan op onze website. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het fotobehang op maat te bestellen in de gewenste breedte en hoogte van jouw muur. Stuur ons een mailtje indien je een fotobehang uit onze collectie in een andere maat wilt ontvangen, dan informeren we je graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Populaire modellen Natuurlijk Fotobehang

Hoe kan ik zelf een geschikte foto vinden voor een fotobehang op maat?

Vind je het lastig om een geschikte foto te vinden voor het maken van een fotobehang op maat? Neem dan gerust contact met ons op en geef je wensen aan. Dan gaan wij op zoek naar een geschikte foto! Natuurlijk kun je ook zelf verder kijken als je in onze collectie of in de foto database geen geschikte foto hebt kunnen vinden. Er zijn vele websites met prachtige foto’s te vinden. Je kunt foto´s aankopen op stock foto websites zoals Shutterstock, dreamstime en adobe stock. We raden aan om voor het aankopen contact met ons op te nemen, zodat we vrijblijvend met je kunnen meekijken naar het formaat van de foto dat je voor jouw fotobehang op maat nodig hebt. Ook kun je natuurlijk in Google afbeeldingen zoeken. Het is dan wel handig om te weten hoe je een foto kunt selecteren die van voldoende kwaliteit is om uit te vergroten. Wij zetten graag een aantal handig tips voor je op een rijtje om gratis een goede foto voor fotobehang op maat te vinden.

Tips voor het zoeken van geschikte foto´s in Google

  • Open je internet browser en ga naar Google.nl.
  • Vul nu een zoekwoord in, bv bossen als je een bosafbeelding zoekt.
  • Vervolgens selecteer je het tabblad ´afbeeldingen´.
  • Je krijgt hier vele resultaten te zien, alleen zullen deze niet allemaal geschikt zijn om uit te vergroten. We gaan dus nog meer filters toepassen zodat we alleen afbeeldingen te zien krijgen die van goede kwaliteit zijn voor een bijzonder fotobehang op maat.
  • Je selecteert het tabblad ´instellingen´, klikt hierop en je kiest dan ´geavanceerd zoeken´.
  • Nu gaan we het afbeeldingsformaat aanpassen. Hiervoor gaan we eerst berekenen hoeveel pixels jouw foto minimaal moet hebben. We rekenen dat een foto minimaal 800 pixels moet bevatten om uit te kunnen vergroten. Wil jij bijvoorbeeld een fotobehang van 350 cm breed x 250 cm hoog, dan heb je in dit geval een foto met minimaal 2800 x 2000 pixels nodig. Kies altijd een afbeeldingsformaat van minimaal 2mp, en in dit geval kies je zelfs een afbeeldingsformaat van minimaal 6mp. Meer pixels dan het aangeraden minimum is trouwens altijd goed.
  • Nu passen we nog een filter toe en die vind je helemaal onderin, namelijk ´gebruiksrechten´. Op bijna alle foto´s is het auteursrecht van toepasing. Dit betekent dat je foto´s niet zomaar mag gebruiken en hier toestemming voor moet vragen. Als je bij dit filter kiest voor ´onbeperkt te gebruiken, delen of aan te passen, zelfs commercieel´ dan krijg je resultaten te zie van foto´s die je wel mag gebruiken om een fotobehang op maat van te maken.
  • Klik nu op ´Geavanceerd zoeken´ en je krijgt de resultaten uit jouw zoekfunctie te zien.
  • Als je een mooie foto hebt gevonden sla je deze op je computer op en gebruikt je deze voor je gepersonaliseerd fotobehang.

Fotobehang op maat geprint op hoge kwaliteit behang

Zoals eerder aangegeven kun je bij ons voor fotobehang op maat uit verschillende materialen kiezen. Vlies behang in banen komt op een rol behang. Het vliesbehang is een type behang dat eenvoudig aan te brengen is. De lijm dient op de muur te worden gesmeerd en vervolgens kunnen de banen een voor een strak tegen elkaar aan tegen de muur worden aangebracht. Bekijk ook onze plakinstructies vlies fotobehang voor meer informatie. Een andere optie is Airtex. Airtex behang wordt gemaakt van stevig polyester doek, dat professioneel veel wordt gebruikt in winkels of door bedrijven. Het behang komt in één geheel. Je zult daarom een lange koker, net zo hoog als het bestelde fotobehang, ontvangen waarop het doek is opgerold. Het voordeel van airtex is dat er geen naden van de banen zijn en het materiaal is zelfs met een natte doek schoon te maken. Meer informatie vind je op onze website bij het aanbrengen van airtex behang.