Vragen of hulp nodig? Bel ons op 038 7739995

Veelgestelde vragen over Interieurstickers

Staat jouw vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan ons via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Waarvan zijn de interieurstickers van Muurmode van gemaakt?
De stickers van Muurmode zijn vervaardigd van hoge kwaliteit vinyl met een minimale gebruiksduur van 5 jaar. Vinyl is een sterk en zelfklevend dun plastic dat goed tegen vocht kan en lange tijd gebruikt kan worden. De stickers worden helemaal gesneden uit vinyl waardoor je alleen de afbeelding of tekst op de muur plakt en daarom heen en tussen de uitgesneden delen de kleur van je muur ziet. Onze 3D stickers zijn anders gesneden en behoeven alleen maar van de onderlaag afgehaald te worden en kunnen direct op de muur worden geplakt.
Kan ik de interieurstickers van Muurmode zelf opplakken?
Ja, het opplakken van interieurstickers is erg eenvoudig. Ook als je geen ervaring hebt met het bevestigen van muursticker, kun je met behulp van de stappen van onze plakinstructies interieurstickers zelf je sticker opplakken. Wij raden aan om de grotere stickers met twee personen op te plakken.
Op wat voor ondergrond kunnen interieurstickers opgeplakt worden?
In principe kunnen de vinyl interieurstickers op elke gladde, harde en schone, vetvrije ondergrond aangebracht worden, zoals muren, meubels en ramen. Indien je muur pas geschilderd is, dien je de muur een paar weken goed uit te laten drogen en harden alvorens de sticker op de muur te plakken. Op muren met een structuur of met veel kalk blijven de stickers over het algemeen niet (langdurig) vastzitten. Wij raden derhalve aan om de sticker niet op dergelijke ondergronden te plakken. Ook op muren die behandeld zijn met siliconen(verf), extra matte of vuilafstotende muurverf zal de sticker niet blijven plakken. Ook afwasbare muurverf, kalkhoudende muurverf, magneet verf en effectverf zijn niet geschikt als ondergrond voor de muurstickers. Muurstickers kunnen niet op behang worden geplakt. De collectie deurstickers is speciaal bedoeld om op deuren te plakken. Ook hiervoor geldt dat de ondergrond schoon, droog en glad moet zijn. Om de ondergrond vuil en vetvrij te maken gebruik je het beste een ontvetter als ammoniak. Gebruik in geen geval een siliconen houdend schoonmaakmiddel als bijvoorbeeld glassex.
Let op! Muurmode is niet verantwoordelijk voor het al of niet blijven plakken van de sticker. Omdat wij niet kunnen beoordelen of de ondergrond waarop onze stickers worden aangebracht hiervoor geschikt is, geven wij geen garantie op het hechten van onze stickers. Indien je hier vragen over hebt, kun je vooraf altijd contact met ons opnemen.
Kunnen de muurstickers ook buiten gebruikt worden?
Ja, de muurstickers kunnen ook buiten opgehangen worden zo lang de ondergrond glad, hard en heel goed droog is. Er wordt afgeraden om de stickers op een plaats te hangen waar ze continu aan zonlicht bloot staan. De levensduur van de stickers bij buitengebruik is gemiddeld 3 tot 5 jaar.
Kan ik een muursticker ook in een vochtige ruimte opplakken?
De muursticker kun je ook in een vochtige ruimte als bijvoorbeeld een badkamer plakken. Belangrijk is dat de ondergrond glad, hard, schoon en droog is als je de sticker gaat bevestigen.
Kunnen muurstickers verwijderd worden?
In principe is het mogelijk de muurstickers in de loop der tijd weer te verwijderen. Over het algemeen is verwijdering eenvoudiger als de sticker eerst opgewarmd wordt, bijvoorbeeld met een haarföhn. Er kan geen garantie gegeven worden dat er geen resten achterblijven of dat de onderliggende verflaag of het behang niet beschadigd wordt.
Wat is de levertijd van interieurstickers?
De interieurstickers worden per bestelling gefabriceerd op basis van het gekozen model en de kleur. Over het algemeen worden de stickers thuis bezorgd binnen 5 - 10 werkdagen.
Wat zijn de verzendkosten en naar welke landen versturen jullie de interieurstickers?
In principe verstuurd Muurmode de interieurstickers naar Nederland en België. Bij bestellingen boven de 50 euro worden de stickers gratis verzonden. Bij bestellingen onder de 50 euro wordt er 5 euro berekend voor verzending binnen Nederland en België. Voor verzendingen naar andere landen dan Nederland en België kun je contact met ons opnemen.
Staat het logo van Muurmode ook op de muursticker die ik thuis krijg?
Nee, het logo staat alleen op de foto's op onze website. Wij steken namelijk veel tijd en moeite in leuke foto's en willen dus graag voorkomen dat anderen onze foto's op andere websites gaan gebruiken.
Kan ik mijn bestelde sticker ruilen of retourneren?
Muurstickers worden gemaakt in de kleur (en vaak ook maat) van jouw keuze. Dit betekent dat het om een gepersonaliseerd product gaat. Derhalve vragen we je goed na te denken over de kleur en maat alvorens je bestelling te plaatsen. Desgewenst kun je ons altijd om advies vragen per email of per telefoon. Mocht na ontvangst de sticker toch niet aan je verwachtingen voldoen, neem dan contact met ons op zodat we tot een oplossing kunnen komen. Meer informatie over ruilen en retourneren vind je ook in onze algemene voorwaarden.
Kunnen jullie ook een sticker van een eigen ontwerp maken?
Muurmode maakt ook muurstickers van eigen ontwerpen. Echter, niet elk ontwerp is geschikt om een sticker van te maken. Wij maken stickers gesneden uit vinyl in één (of soms twee) kleur(en). Of jouw ontwerp als sticker mogelijk is, hangt ook af van de grootte en als er tekst in zit bijvoorbeeld het lettertype. Je kunt je ontwerp als Vector-bestand bij ons aanleveren, dan kijken wij vrijblijvend voor je of we er een sticker van kunnen maken. Als je zelf geen vector-bestand kunt maken, kunnen wij dat mogelijk voor je doen, maar daar zijn kosten aan verbonden. Voor meer informatie over stickers van eigen ontwerpen kun je contact met ons opnemen.
Let op! Wij maken dus geen stickers in full-color.