Vragen of hulp nodig? Bel ons op 038 7739995

Plakinstructies Muurstickers vind je natuurlijk bij Muurmode!

Interieurstickers zijn zelfklevende ontwerpen die uit vinyl gesneden zijn. Het materiaal vinyl is resistent tegen vocht en is erg geschikt voor decoratie van muren en andere vlakke oppervlakten, zoals meubels, deuren en ramen.
De belangrijkste voorwaarde voor het aanbrengen van een interieursticker is dat de ondergrond glad, schoon, droog en vetvrij is. Muren waar vocht in zit zijn niet geschikt om te beplakken. Ook muren die behandeld zijn met niet luchtdoorlatende verf, zoals vuilafstotende muurverf of een beschermende verflaag zijn niet geschikt om met een muursticker te beplakken. Recent geverfde muren dienen goed gedroogd te zijn (minimaal 4 weken) zodat het vocht uit de muur is en de muur uitgehard is. Op muren met een structuur, bijvoorbeeld structuurverf of met veel kalk blijven de stickers over het algemeen niet vastzitten. Muurstickers kunnen niet op behang worden geplakt. Wij raden aan om de sticker niet op dergelijke ondergronden te plakken. Ook moet de muur vrij zijn van siliconen en kun je een sticker niet op een natte, koude of gipsmuur plakken omdat de sticker dan niet goed hecht. Om de ondergrond vuil en vetvrij te maken gebruik je het beste een ontvetter als ammoniak. Gebruik in geen geval een siliconen houdend schoonmaakmiddel als bijvoorbeeld glassex. 
Let op dat Muurmode niet verantwoordelijk is voor de soort ondergrond en of de sticker hier wel of niet op blijft plakken. Als je hier vragen over hebt, kun je vooraf contact
met ons opnemen.

Bekijk onderaan deze pagina ook onze instructiefilm!

Ontwerp stickers
De stickers van vinyl bestaan uit drie lagen:

  • Een ´ondergrond´ laag
  • De sticker zelf
  • Een ´applicatie´ laag die ervoor zorgt dat de sticker in zijn geheel op de muur geplakt kan worden
3D stickers
De 3D stickers bestaan uit 2 lagen waarbij eenvoudig de sticker van de onderlaag afgehaald kan worden en direct op de muur kan worden geplakt.
Bevestiging interieurstickers
Voor het opplakken bevelen we de volgende stappen aan. Let op dat grote muurstickers met twee personen op de muur geplakt dienen te worden.
 • Rol de sticker uit en duw de applicatielaag goed aan op de sticker, zodat de sticker zelf goed aan de voorste applicatielaag blijft kleven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een theedoek of een bankpasje.
 • Hang de sticker op de gewenste plaats op de muur met een stuk tape (zoals op het plaatje), Plak in het midden van de interieursticker een stuk tape van boven naar beneden.
 • Vouw één van beide zijden voorzichtig om en trek voorzichtig de ondergrond laag los en zorg ervoor dat de sticker aan de applicatielaag blijft plakken. Knip nu de ondergrondlaag af van de loshangende helft van de muursticker.
 • Plak de sticker gelijkmatig van binnen naar buiten op de muur. Druk de sticker goed aan met een spatel of met de hand en zorg dat er geen luchtbubbels achterblijven.
 • Volg nu dezelfde werkwijze voor de andere kant van de interieursticker.
 • Druk het geheel goed aan en laat de sticker met(!) de applicatielaag minimaal een uur inwerken op de muur.
 • Trek na de inwerktijd nu langzaam en voorzichtig de applicatielaag eraf, zodat alleen de interieursticker op de muur achterblijft. Let hierbij goed op dat je de applicatielaag niet recht naar je toe trekt, maar langs de muur eraf rolt, zodat je geen delen van de sticker mee trekt.
 • Duw de sticker nog een keer goed aan, van binnen naar buiten, zodat er geen luchtbellen achterblijven. En geniet van je nieuwe muursticker!
 • sticker opplakken

  Let op!
  Graag wijzen we je op een paar aandachtspunten waar je extra op moet letten als je de sticker gaat opplakken.
  • Haal de sticker uit de verpakking en rol deze ruime tijd voordat je gaat beginnen met het opplakken uit. De sticker rolt dan minder snel in elkaar en is beter handelbaar.
  • De mogelijke kreukels door het oprollen c.q. transport zitten voornamelijk in de papieren voor- en achterlaag. Mogelijke kreukels in het viniel verdwijnen normaliter na een paar dagen door de sticker goed aan te duwen en aan te wrijven op een harde ondergrond.
  • Op een muur met ruw gips, slechte kwaliteit muurverf of kalkverf zal de sticker niet goed hechten. Ook op muren die behandeld zijn met een beschermende verflaag, met extra matte of vuilafstotende muurverf zal de sticker niet blijven plakken. Als je vragen hebt over het plakken op jouw muur, neem vooral vooraf contact met ons op. Muurmode is niet verantwoordelijk voor het plakvermogen van de muur.