Vragen of hulp nodig? Bel ons op 038 7739995

Foto op hout - een originele houten (wand)decoratie

Voor een originele houten wanddecoratie in je interieur zijn er verschillende mogelijkheden en opties. Graag vertellen we je daarom iets meer over het zelf ontwerpen van een foto op hout. Op deze pagina leggen we uit van welk houtsoort de foto op hout gemaakt wordt en kom je alles te weten over de optie voor een whitewash bewerking.

Bij Muurmode bieden we je een ontwerptool waarmee je makkelijk zelf een design kunt maken voor jouw foto op hout of een eigen tekstbord. Natuurlijk kun je ook een foto en tekst op hout combineren. Je kunt een eigen foto gebruiken, maar ook een kijkje nemen in onze fotodatabase om een passende afbeelding uit te zoeken. Zoals je leest, de mogelijkheden van combineren en personaliseren zijn eindeloos.

Natuurlijke look met foto op vurenhout

Van welk houtsoort wordt een tekst of foto op hout nu eigenlijk gemaakt? Jouw ontwerp wordt gemaakt op vurenhout. Graag vertellen we iets meer over deze houtsoort. De meest gebruikte houtsoort voor een foto op hout is vurenhout. Dit hout heeft een lichte kleur en is door zijn structuur zeer populair. De planken zijn ongeveer 2 cm dik en 10 cm breed. Je zult kleine kiertjes tussen de planken kunnen zien, aangezien deze tegen elkaar aan worden gezet en hout onder temperatuursverschillen gaat werken. Dit geeft de houten wanddecoratie juist zijn natuurlijke uitstraling. Je kunt zelf kiezen of je de planken horizontaal of verticaal wilt laten bedrukken. Als je een foto op vurenhout zonder whitewash laat drukken, is het hout zichtbaar door de foto (de foto is een beetje transparant) en de noesten en nerven zijn goed zichtbaar. Als je kiest voor whitewash zorg je voor een kleurechtere en dekkende print. Wij raden aan als je op zoek bent naar een scherpe foto waarop details zichtbaar zijn zonder grote oneffenheden, om voor de whitewash bewerking te kiezen. Goed om te weten: je kunt deze houtsoort trouwens alleen binnen gebruiken.

Wat houdt een whitewash behandeling van het hout in?

Bij het gebruik van foto´s met gezichten raden we aan om de optie te kiezen dat het hout vooraf met whitewash wordt behandeld. Maar wat betekent dit nu precies? Als het hout eerst wit wordt gelakt voordat de foto er overheen komt, krijg je een kleurechtere print. Als je een foto op hout zonder whitewash print, zijn de witte delen in een foto nauwlijks zichtbaar, deze delen krijgen namelijk de houtkleur. De foto krijgt hierdoor een donkerder uiterlijk en je ziet de structuur van het hout duidelijk door de foto heen. De foto is transparant. Het kan dus voorkomen dat er precies een noest in het gezicht zit. Als de foto over hout dat bewerkt is met whitewash wordt gedrukt, zijn de witte delen in de foto wel zichtbaar, waardoor je een perfecte benadering van de echte kleur van de foto behoudt. Daarnaast zie je de structuur van het hout minder door de foto heen. De whitewash is dus geen laag die na het printen over de foto op hout wordt aangebracht. Het is een verflaag die direct op het hout wordt geplaatst waarna de foto hier overheen geprint wordt.Weet je al precies wat voor foto of tekst op hout je wilt laten maken? Neem dan vooral een kijkje bij onze ontwerptool om je eigen design te maken. Als er nog vragen zijn, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen zodat we met je kunnen meekijken.