Vragen of hulp nodig? Bel ons op 038 7739995

Airtex behang voor een naadloze wandbekleding!

Voor wie geen zin heeft in het behangen van diverse stroken of mogelijke naden die je te zien krijgt, bieden we bij Muurmode de perfecte oplossing: Airtex behang. Dit is behang uit één stuk dat je in zijn geheel op de muur plakt. Hierdoor krijg je een naadloos behang op de wand. Het materiaal beschikt over een grote kleurkracht, waardoor je print echt van de muur afspettert.

Wat is Airtex precies? Het is een fijn geweven polyesterdoek met een PVC coating dat een matte lichte structuur heeft, wat de muur een bijzondere uitstraling geeft. De achterkant van Airtex is licht grijs, waardoor het kleurverschil op de muur minder zichtbaar is. We printen op 350 gr/m2 fotobehang dus het is een mooi stevig behang. Het materiaal is verder makkelijk, eenvoudig en naadloos aan te brengen doordat het behang uit één stuk geprint wordt. Geen problemen meer met overgangen in afbeeldingen, patronen etc. Daarnaast is het een materiaal dat niet scheurt, niet kreukt, krasvast en brandvertragend werkt en waterafstotend is. Bovendien is het makkelijk schoon te maken dus ook ideaal om in de keuken te gebruiken. En mocht je het behang willen hergebruiken, dan kan dat heel makkelijk, omdat een print op Airtex eenvoudig in zijn geheel te verwijderen is en dus herbruikbaar is.


De voordelen op een rijtje

 • Naadloos behang uit één stuk
 • 350gr./m² airtex doek
 • Waterafstotend
 • Brandvertragend B1 / M1
 • UV-licht bestendig
 • Makkelijke montage
 • Scheurt en kreukt niet en krasvast


 • Airtex behang aanbrengen

  Je plakt Airtex behang net als gewoon fotobehang makkelijk aan op de muur met een behanglijm. De bestelling wordt zonder lijm geleverd, maar lijm die geschikt is voor Airtex is o.a onze kant en klare Teco Dec professionele behanglijm. Het handige is dat je de muur met lijm insmeert en het behang er dan in zijn geheel tegenaan plakt. Je rolt het behang af van links naar rechts waarbij je links bovenin begint en rustig de print verder afrolt. Zolang de lijm nog nat is, kan je het behang nog makkelijk verschuiven of loshalen. Als de print eenmaal goed is geplaatst kan je deze met een spatel aanduwen en hierbij werk je van boven naar beneden en het midden naar buiten toe. Eventueel overtollige materiaal snijd je af en de randen dus je nog eens extra aan met een spatel. Mocht er per ongeluk lijmresten op de print komen, dan kun je die makkelijk verwijderen met schoon water om daarna het oppervlakte na te drogen.

  Thuis of zakelijk gebruik met Airtex

  Wandbekleding in Airtex is speciaal bedoeld om binnen te gebruiken en is niet alleen zeer geschikt om thuis de muur een nieuwe look te geven, maar is ook ideaal om te gebruiken in bijvoorbeeld kantoren, ziekenhuizen, restaurants en winkels. Doordat het materiaal krasvast is, schoon te maken is en brandvertragend werkt, kan het heel goed in zakelijke ruimtes geplakt worden. En voor de afbeelding is er een veelheid aan foto´s mogelijk op Airtex. De collectie vliesbehang van Muurmode kan ook op Airtex gedrukt worden, in de maat die je wenst. Vliesbehang wordt normaal gesproken in banen geprint die je naast elkaar op de muur plakt, maar als je voor Airtex kiest ontvang je een behang in één stuk. Zo bekleed je in één keer de hele muur. Ideaal als je een hele brede muur hebt maar ook voor als je een geringe posterformaat wenst is het mooi als deze uit één geheel bestaat. Heb je zelf een foto die je graag op Airtex wilt laten drukken? Ook dat kan natuurlijk bij ons. Neem dan vooral contact op om de mogelijkheden door te spreken.
  Benieuwd naar de afbeeldingen waar we een fotobehang op Airtex van kunnen produceren? Bekijk dan vooral onze collectie foto´s voor vliesbehang die we ook op Airtex kunnen aanbieden voor dezelfde prijs. Mocht je de optie Airtex niet kunnen selecteren bij een behang die je wilt kopen neem dan contact met ons op. We kunnen fotobehang ook op maat maken dus kom je niet uit de voeten met de standaardmaten dan kan je ons dat laten weten en kijken we naar de mogelijkheden voor je. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen bij vragen of om een eigen foto op Airtex te laten afdrukken.