Facebook Muurmode.nl Twitter Muurmode.nl Pinterest Muurmode.nl Instagram Muurmode.nl

You're currently on:

Vlies fotobehang La Corniche bij Monaco Vlies fotobehang La Corniche bij Monaco

Vlies fotobehang La Corniche bij Monaco

Levertijd 2 a 4 werkdagen

Prijs (Incl. BTW): € 139,00

* Verplichte velden

3 Bepaal de gewenste uitsnede.
Beweeg de cursor over de foto en bepaal de uitsnede.

Extra informatie

Model nr FLR12
Materiaal Vliesbehang
Lijm exclusief lijm
La Corniche bij Monaco. Kustlandschap met een weg over een heuvel bij de kust van de Middellandse Zee. (Bron: Rijksmuseum)

In Monets tijd was La Corniche nog een bergweggetje, nu is het de grote weg tussen Nice en Monaco. De zon staat hoog, de schaduw van de wandelaar is klein. Monet laat de kleuren schitteren: rood, groen, blauw – alles zindert in de zon. Het schilderij werd al in 1900 aan het Rijksmuseum geschonken, toen het werk van Monet in Nederland nog totaal onbekend was.
(Bron: Rijksmuseum)

De Franse schilder Claude Monet (1840-1926) kreeg zijn eerste lessen van Eugène Boudin, in de havenstad Le Havre. Zijn leermeester maakte hem vertrouwd met het schilderen in de open lucht. Monet vervolgde zijn opleiding in Parijs en ontmoette daar schilders als Pisarro, Renoir en Sisley, met wie hij vaak buiten ging schilderen. Vanaf 1865 gebruikte hij een nieuwe techniek met losse streekjes ongemengde verf. Hij wilde daarmee het licht in bijvoorbeeld een landschap of portret weergeven zoals hij het waarnam. Deze manier van schilderen, later impressionisme genoemd, verspreidde zich onder kunstenaars in Frankrijk en later ook in Nederland. Monet ging zo ver in het schilderen van impressies dat hij één onderwerp – bijvoorbeeld de kathedraal van Rouen – soms vele malen schilderde, op verschillende tijden van de dag, steeds bij ander licht. Zijn late werk is bijna abstract. (Bron: Rijksmuseum)

(Afmeting orgineel: h 75cm × b 94cm)

Aanvullende informatie

Het vliesbehang wordt in banen van 47,5 cm breed op één rol geleverd. Je plakt de banen strak naast elkaar op de muur. Kijk hier voor de plakinstructies voor vlies fotobehang. Let op dat kleuren in werkelijkheid iets kunnen afwijken, afhankelijk van je beeldscherminstellingen. Dit vliesfotobehang kan op maat gemaakt worden. Informeer naar de mogelijkheden.

Extra opties

Het is ook mogelijk om te kiezen voor Airtex fotobehang wat naadloos behang is wat in één geheel geprint wordt. Informeer naar de mogelijkheden.