Vragen of hulp nodig? Bel ons op 038 7739995

Veelgestelde vragen 3D wandpanelen

 • Algemene vragen over 3D wandpanelen
 • Veel gestelde vragen over duurzaamheid/ milieu
 • Veel gestelde vragen over het monteren/bevestigen
 • Veel gestelde vragen over veiligheid
 • Staat jouw vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan ons via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.


  Veel gestelde vragen over 3D wandpanelen

  Waar zijn de 3Dwalldecor bamboe wandpanelen van gemaakt?
  De milieuvriendelijke wandpanelen zijn hoofdzakelijk gemaakt van bamboe papierpulp. Daarnaast zijn er vlamvertragende, waterafstotende en stijfselhoudende grondstoffen toegevoegd.
  Waar zijn de 3Dwalldecor mineralen wandpanelen van gemaakt?
  De minerale wandpanelen zijn voornamelijk gemaakt van hoogwaardig industrieel gips, waarbij gebruik is gemaakt van glasvezels voor extra stevigheid.
  Wat is het verschil tussen de panelen van bamboe en gips?
  De panelen van gips zijn steviger dan de bamboe panelen. Ze wegen niet alleen meer, maar ze zijn ook stootbestendig. Er zitten minder gipsen panelen in één doos dan bamboepanelen, maar de panelen zijn wel iets groter. Als je meer informatie wenst over welk type paneel je het beste voor jouw soort gebruik kunt kiezen, kun je contact met ons opnemen.
  Hoeveel panelen zitten er in een doos?
  Bij de bamboepanelen zitten er 10 panelen in een doos. Elk paneel heeft een lengte en breedte van 46 cm (dus 46 x 46 cm). 10 panelen vertegenwoordigen dus 2,1m². Bij de gipsenpanelen bevat elke doos 4 panelen die samen 1m2 bedekken. Elk panel heeft een afmeting van 50 x 50 cm.
  Hoe dik zijn de panelen?
  Elk paneel vam bamboe is 1,5 mm dik, de gipsen panelen zijn 1cm dik.
  Hoe zwaar zijn de panelen?
  Elk bamboe paneel weegt tussen de 250 en 300 gram. De gipsenpanelen zijn zwaarder en wegen tussen de 3,5 - 4,5 kg.
  Hoe maak ik de panelen schoon?
  De panelen kunnen gewoon afgestoft worden met een droge doek. Indien nodig kan zelfs een licht vochtige doek gebruikt worden.
  Zijn de panelen hol?
  Ja. De panelen worden gevormd door middel van een mannelijke en vrouwelijke pers cq mal. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk gestapeld worden tijdens vervoer en wordt het gewicht van elk paneel beperkt.
  Hebben de panelen ook een akoestische waarde?
  3DWalldecor wandpanelen zijn ontworpen voor wanddecoratie. Akoestische werking is derhalve op dit moment niet getest.
  Welke kleur hebben de 3DWalldecor wandpanelen?
  De wandpanelen hebben een natuurlijke witte kleur.
  Waarom modulaire wanddecoratie?
  Onze driedimensionale wandpanelen kunnen worden gebruikt voor grote en kleine muuroppervlaktes om verschillende 3D-effecten te creëren. Ook het plaatsen van slechts enkele wandpanelen op een specifieke plaats van een muur kan een zeer mooi en verassend effect geven. Het combineren en mixen van de doorlopende designs geeft een unieke sfeer aan de ruimtes. Indien nodig kunnen de wandpanelen eenvoudig worden vervangen. Na bevestiging kunnen de wandpanelen in elke kleur geverfd worden. Ook is het mogelijk om de wandpanelen in de originele gebroken wit kleur te laten. Modulair behangen betekent zeer efficiënt gebruik van materialen en geeft je het ultieme gevoel van creatieve vrijheid!

  Veel gestelde vragen over duurzaamheid/milieuvriendelijkheid

  Hoe duurzaam zijn de 3D Walldecor wandpanelen?
  Zodra bevestigd zijn de panelen zeer duurzaam. De hoeken van de panelen zijn wel enigszins kwetsbaar zodra ze nog los van de muur zijn. Let dus even goed op bij het verplaatsen, opslaan en bevestigen van de losse panelen. De panelen voelen aan als stevig hardboard.
  Zijn de wandpanelen milieuvriendelijk?
  3D-Wandpanelen zijn hoofdzakelijk gemaakt van bamboe papierpulp. Daarnaast zijn er vlamvertragende, waterafstotende en stijfselhoudende grondstoffen toegevoegd. Bamboe is een natuurproduct, duurzaam en milieuvriendelijk en kan als grondstof voor de meest uiteenlopende producten worden gebruikt. Bamboe is erg sterk maar beschikt ook over flexibiliteit. Bamboe is een van de snelstgroeiende plantensoorten ter wereld, sommige soorten groeien wel 25 cm per dag! Bamboe wordt in Azië sinds duizenden jaren gebruikt voor zeer diverse doeleinden. Bijvoorbeeld in de bouwsector bij: steigerbouw, bruggen, platen, vloerdelen. Van bamboepalen worden meubelen gemaakt. Van bamboevezels worden bijvoorbeeld kleding, badhanddoeken en eetgerei (borden, bekers, trays) gemaakt en binnenverpakking toepassingen.

  Veel gestelde vragen over het monteren/bevestigen

  Hoe bevestig ik de wandpanelen?
  De panelen kunnen zowel permanent als tijdelijk bevestigd worden. Voor permanente bevestiging raden wij aan om een (verwijderbare) montagekit, dan wel een stevige behanglijm te gebruiken voor zware vinyl of soortgelijke materialen. Andere lijmen voor zwaarder behang kunnen ook op de achterkant van de panelen (alleen platte oppervlaktes) gesmeerd of gespoten worden, afhankelijk van de instructies van betreffende leverancier. Indien een tijdelijke bevestiging is gewenst, kan dit het beste gedaan worden met dubbelzijdige schuimtape.
  Hoe vul ik mogelijke naden op?
  Met een modulair product kunnen er lichte naden tussen de panelen ontstaan na montage. Deze naden kunnen het beste met een overschilderbare (acrylaat)kit worden gevuld. Om scheurtjes in de verf te voorkomen, adviseren wij de kit goed te laten drogen voordat de panelen eventueel beschilderd worden.
  Kan ik de bamboe wandpanelen afsnijden?
  Ja, dit is mogelijk. Panelen kunnen het beste worden afgesneden met een stanley-mes. Maak van tevoren een duidelijke markering (met potlood) waar gesneden dient te worden. Meerdere snijbewegingen op eenzelfde plaats maken het mogelijk dat het paneel recht wordt afgesneden. Voor het beste resultaat kun je panelen afsnijden op plaatsen waar kleine onregelmatigheden het minst zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld op vloerniveau of waar het plafond begint. Indien nodig kun je een licht schuurpapiertje gebruiken om kleine oneffenheden op de randen weer glad te maken. Eventuele oneffenheden tussen de snijrand en muur kunnen uiteraard met een acrylaatkit worden gedicht.
  Ps. De gipsen platen kunnen niet afgesneden worden ivm het harde, stevige materiaal.
  Wat voor soort verf dient er gebruikt te worden als ik mijn panelen wil verfen?
  Zodra de panelen bevestigd en geprimered zijn, kunnen ze geverfd worden. Wij raden aan om een mooie matte latex verfkleur te gebruiken. Maar ook andere soorten verf (op zowel water- als oliebasis) zijn toepasbaar. Elke kleur kan gekozen worden. Panelen kunnen worden geverfd met een kwast of een verfspuitsysteem. Voor grotere oppervlakten is het gebruik van een verfspuitsysteem (Wagner, Black & Decker etc.) aan te bevelen. Deze zijn voordelig en werken perfect.
  Kunnen de wandpanelen ook tegen het plafond bevestigd worden?
  Ja, dit is mogelijk. Gebruik hiervoor wel een goede montagekit.
  Zijn de 3DWalldecor wandpanelen vochtwerend?
  Ja, maar het is niet de bedoeling dat ze in direct contact met water komen. Ook het plaatsen in (bad)kamers waar veel en regelmatig stoom vrijkomt wordt niet geadviseerd.

  Veel gestelde vragen over veiligheid

  Zijn de panelen brandveilig?
  Ja, de bamboe panelen zijn beoordeeld op brandveiligheid en hebben een ASTM E 84 Class A certificering. Voor Europese normering zijn de panelen geclassificeerd als: Euroclass E. Deze certificering houdt in dat vuur en rookontwikkeling beperkt is en binnen de Europese normeringen voor brandveiligheid blijft. Ook de gipspanelen zijn brandveilig, zij hebben volgens Europese standaarden een classifisering gekregen van Euroclass A1 (geen bijdrage aan vuur), Besluit 96/603/EC.
  Voldoen de wandpanelen aan de Europese veiligheidseisen?
  Ja, er is een uitvoerig veiligheidsonderzoek gedaan en de wandpanelen voldoen aan alle europese normen op het gebied van: brandveiligheid, waterabsorptie, dampdichtheid & uitzettingsgraad onder bepaalde omstandigheden.