Facebook Muurmode.nl Twitter Muurmode.nl Pinterest Muurmode.nl Instagram Muurmode.nl

You're currently on:

Veelgestelde vragen over Tuinposters

Staat jouw vraag er niet bij? Stel dan je vraag aan ons via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Van welk materiaal wordt de tuinposter gemaakt?
Tuinposters worden gemaakt van weersbestendig pvc. Dit is een sterk materiaal dat waterbestendig is en een fijne structuur heeft waardoor het bestand is tegen allerlei weersomstandigheden (de fijne structuur van het doek zal (bijna) niet door de foto heen te zien zijn). Tuinposters zijn hierdoor echt geschikt om buiten op te hangen en hoeven niet persé in een beschutte hoek of onder een overkapping gehangen te worden.
Zijn de tuinposters mat of glimmend?
De tuinposters zijn gemaakt van pvc, een zacht doek met een lichte structuur dat een matte uitstraling heeft. De tuinposter is dus niet glimmend zoals bijvoorbeeld een metallic-auto.
Is de tuinposter tegen allerlei weersomstandigheden zoals regen en zon bestemd?
De tuinposter wordt op weerbestendig pvc gefabriceerd. Dit materiaal is waterbestendig omdat het bewerkt is met een speciale coating. Het materiaal pvc bevat tevens een structuur die ervoor zorgt dat de tuinposter ook bestand is tegen weersinvloeden als hagel en sneeuw. Je hoeft hem niet onder een afkapping of op een beschutte plek te hangen. Als de tuinposters met ringen met de juiste bevestiging worden opgehangen, zal hij tot windkracht 8 goed blijven hangen. Het tuindoek is dus speciaal bedoeld om buiten op te hangen waarbij het de Nederlandse en Belgische weersomstandigheden doorstaat. Zelfs in de winter kun je hem buiten laten hangen en ervan genieten als je de tuin inkijkt.
Zal ik een kleurverschil zien tussen de foto en de uiteindelijke tuinposter?
Het kan zijn dat het printen van de foto kleine kleurverschillen laat zien ten opzichte van de originele foto. Echter, wij doen ons best om te zorgen dat deze verschillen zo klein mogelijk zijn. Houd er ook rekening mee dat de werkelijke kleur kan afwijken afhankelijk van je beeldscherminstellingen.
Is de foto op mijn tuinposter kleurbestendig als ik hem buiten ophang?
De foto op de tuinposters worden met speciale uv-bestendige inkt op het pvc gedrukt. De poster zal hierdoor tot zeker 2 jaar na het printen zijn kleur behouden. Enig verschil dat daarna kan optreden is eigenlijk verwaarloosbaar en zul je bijna niet zien.
Wat is de levensduur van een tuinposter?
De tuinposter gaat minimaal 2 jaar mee. Tuinposters worden gefabriceerd van een speciaal materiaal, pvc genaamd, dat bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Door de speciale inkt waarmee het doek wordt bedrukt, blijven de kleuren ook minimaal 2 jaar goed. Na deze tijd kan er een lichte kleurvervaging optreden, maar dit zal bijna niet opvallen. En natuurlijk hebben we ervoor gezorgd dat de bevestigingsringen stevig zijn, zodat ook deze minimaal 2 jaar meegaan. De bevestigingsringen zijn gemaakt van een transparant kunststof, waardoor ze niet roesten.
Kan ik de tuinposter schoonmaken?
Je kunt de tuinposter gewoon met een zachte doek afnemen, je kunt hier eventueel een sopje bij gebruiken. Let tijdens het schoonmaken wel op dat je mogelijke kleine zandkorreltjes of andere scherpe deeltjes niet over het doek gaat wrijven, dit kan namelijk krassen op de tuinposter opleveren. Het is aan te raden om de tuinposter even schoon te blazen voordat je er met een zachte doek over gaat wrijven.
Kan ik een tuinposter van een eigen foto laten maken?
Naast de keuze uit ons standaard assortiment is het zeker ook mogelijk om een tuindoek van een eigen foto te laten maken. Er ziten geen maximale maten aan een tuindoek, alleen is het afhankelijk van de kwaliteit van de foto tot welke maat we deze kunnen uitvergroten. Mail ons vooral geheel vrijblijvend de foto, zodat we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn. Mocht je zelf geen foto hebben, dan kun je ook een kijkje nemen in de ontwerptool om daar een foto te zoeken voor een eigen ontwerp van een tuinposter.
Is er een maximale maat voor een tuinposter?
Wij kunnen vrijwel elk gewenst formaat tuinposter voor je maken. Dus ook als je een extra grote tuinposter wilt bestellen, kun je bij ons je bestelling plaatsen. In de tool om een tuinposter van een eigen foto of met een foto uit een database te maken, kun je zelf aangeven hoe groot je wenst dat we het tuindoek voor je maken. Als je hier vragen over hebt, neem dan vooral contact met ons op.
Uit welke ophangsystemen kan ik kiezen en wat is het verschil tussen de diverse manieren?
Er zijn diverse ophangsystemen beschikbaar, wij bieden je standaard het ophangsysteem met ringen aan. Bij dit systeem wordt er in elke hoek van het tuindoek een subtiele metalen ring bevestigd. Hiermee kun je zelf de tuinposter ophangen met bijvoorbeeld elastieken of tyraps. Deze manier is geschikt voor tuindoeken tot 100 cm breed. Mocht je een veel groter tuindoek willen laten maken, dan kunnen we ook kijken naar de optie van ringen om de 30 cm voor het goed strak kunnen ophangen van de poster. De subtiele ringen zorgen ervoor dat bij het ophangen het gewicht gelijkmatig over de ringen verdeeld wordt. Het zorgt er tevens voor dat het makkelijker is om de tuinposter strak te spangen. Mocht je een ander ophangsysteem wensen, neem dan vooral contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.
Waar worden de ringen bij het ophangsysteem met ringen geplaatst in de foto?
We leveren de tuinposter standaard met ringen in de vier hoeken.
De ringen zijn gemaakt van metaal en hebben een doorsnede van ongeveer 2 cm. Om te zorgen dat ze stevig blijven zitten, worden de ringen op ongeveer 3 cm van de rand van de tuinposter geplaatst.
Is het moeilijk om mijn tuinposter op te hangen?
Doordat wij het tuindoek al leveren met ringen voor het ophangen, is het niet moeilijk om je tuinposter strak tegen de wand aan te hangen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld elastieken of tyraps gebruiken die je door de ringen haalt. Als je vragen hebt over het bevestigen, kunt u altijd vooraf contact met ons opnemen.