Vragen of hulp nodig? Bel ons op 038 7739995

Foto op hout

Mooie houten wanddecoratie om aan de muur te hangen maar ook om in een kast of op het dressoir te zetten. Dat is de interieurtrend foto op hout, leuk voor zowel thuis als bijvoorbeeld op kantoor. We bieden een standaard assortiment met bijzondere foto´s die goed tot hun recht komen op het hout. Daarnaast kun je ook in de ontwerptool je eigen foto op hout maken of een tekst op hout ontwerpen!
Lees verder....
Een foto op hout is een mooie (muur)decoratie die een levendige touch aan de kamer geeft. Door de foto op een ondergrond van houten planken te drukken, krijgt deze een warme en natuurlijke uistraling. Hij zal zeker de aandracht trekken. De houten wanddecoratie kun je makkelijk aan de muur bevestigen, maar je kunt een houten bord natuurlijk ook ergens tegenaan zetten, bijvoorbeeld op een dressoir. Om de foto op hout te drukken, gebruiken we verschillende houten planken die we voor het printen aan elkaar vast maken. Er kunnen wat kleine kiertjes tussen de verschillende planken zitten, maar dit zorgt juist voor het bijzondere natuurlijke uiterlijk van een foto op hout.

Welk houtsoort wordt gebruikt?

Foto´s op hout kunnen op verschillende houtsoorten gedrukt worden zoals vurenhout, ayoushout of steigerhout die elk hun eigen eigenschappen hebben. Onze foto´s op hout worden op vurenhout afgedrukt en trouwens alleen gemaakt van duurzaam hout met het FSC of PEFC keurmerk, waarmee we bijdragen aan duurzaam bosbeheer.

  • Vurenhout
  • Vurenhout wordt het meest gebruikt om een foto op hout te maken. Dit komt onder andere doordat deze houtsoort een prettige lichte kleur heeft en een mooie structuur. Je ziet de noesten en nerven door de foto heen, dit geeft de foto op hout een natuurlijke uitstraling. Door de foto is de houtkleur duidelijk zichtbaar. Bij veel (standaard) modellen bieden we daarom aan dat het hout vooraf met white wash behandeld wordt. Het hout wordt behandeld voordat we de foto erop gaan drukken, waardoor je een kleurechtere print op het hout krijgt. De noesten en nerven zijn na de behandeling met whitewash minder goed zichtbaar. Ook als je een eigen ontwerp voor een foto op hout of een eigen tekst op hout maakt, kun je kiezen voor een whitewash-behandeling. Wij raden sterk aan om deze optie te kiezen bij foto´s met gezichten.

Kan ik ook mijn eigen foto op hout afdrukken?

Je kunt ook om een eigen foto op hout laten printen. Met onze ontwerptool is het heel makkelijk om je eigen design te maken. Je kunt zelf de maat kiezen en of je wel of geen whitewash wilt en zelfs creatief een tekst bij de foto plaatsen. Mocht je door de vele mogelijkheden die er zijn, vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op. Natuurlijk zitten we ook klaar om (algemene) vragen die je hebt over foto op hout te beantwoorden en je verder te helpen.